Over Google Analytics

Definitie: Google Analytics is een gratis online programma van Google dat het mogelijk maakt om statistieken te meten. Dit geeft u inzicht in het gedrag van de bezoekers op uw website of intranet.

U kunt gebruik maken van meerdere Analytics platformen, maar de meest gebruikte is Google Analytics. Het zal u de mogelijkheid bieden om uw verkoop en conversies te meten. Ook geeft het u up-to-date informatie over de gebruikers van uw website, de bron waar ze vandaan komen of de pagina's die ze bezocht hebben en hoeveel tijd ze besteden aan elk van de bezochte pagina’s.

Waarom heb ik deze informatie nodig?

Met behulp van deze informatie kunt u de gebruikers analyseren, en op basis van het - te begrijpen wat de inhoud van uw website is aantrekkelijker voor de gebruiker. Door het aanpassen van uw content in de toekomst overwegen van deze bevindingen, kunt u uw toekomstige gebruikers terug te keren naar uw website, of meer tijd aan besteden - wat zal leiden tot extra omzet en inkomsten.
Een krachtige functie van Google Analytics biedt synchroniseert u Analytics-profiel met uw Google AdWords-account - voor het ontvangen van meer feedback over de reclame die u een bericht verzendt naar Google.

Het merendeel van de bezoekers gebruikt een mobiel apparaat. Is dit normaal?

Ja, tegenwoordig is dit volkomen normaal. Meer dan 50% van de bezoekers gebruikt vaker een mobiel apparaat om via het internet te navigeren dan een laptop of pc.
U moet controleren of uw website mobiele vriendelijk, en zo niet - proberen om deze zo snel mogelijk te optimaliseren, omdat Google dit telt in zijn indexeringsformule.

Google Analytics-rapportage.

Het dashboard van Google Analytics biedt u de mogelijkheid om complexe en aangepaste rapporten over de informatie die u nodig hebt te ontvangen.
U kunt aangeven in welke onderwerpen u geïnteresseerd bent en Google analytics zal een rapport genereren met precies deze informatie.

Real time

Wil je zien wie er op dit moment uw website bezoekt? Real-time data biedt u deze mogelijkheid. U kunt de huidige bezoekers hun pageviews, locaties, tijd besteed aan uw website, actieve pagina's, bron, etc. zien