Om wat dieper in specifieke type web designs te duiken hebben we deze week onze eerste thematische webdesign lijst voor jullie gemaakt. De 10 websites verzamelt hebben voor deze week zijn gekozen op basis van web designs die een vorm van video animatie bevatten. Laten we meteen beginnen!

Witness Gotham

De eerste website in onze lijst is gemaakt voor de Tv-serie Gotham die een proloog op het Batman verhaal speelt. Wanneer je de website opent zuigt een intense zwartwit video ondersteund door spannende muziek je meteen naar binnen. Door de verschillende focus shots worden alle hoofdrolspelers geïntroduceerd en raak je als bezoeker meteen geïntrigeerd door de mysterieuze corruptie die de stad Gotham regeert.

Timeshift 165

Dit webdesign is gemaakt als eerbetoon aan de renovatie van de Franse Delahaye 165 auto, gebouwd in 1938. Als de website tot 165 geladen is introduceren de prachtige video beelden deze unieke auto aan de bezoekers als een filmtrailer. De beelden die de esthetische auto belichten zijn net zo professioneel gemaakt als de complete auto renovatie is gedaan. Bezoekers kunnen vervolgens de complete auto onthullen en zelfs een racespel met verschillende “universum” filters spelen die een futuristisch element aan deze klassieke auto toevoegt

Black Negative

De interactieve video achtergronden van deze website fungeren als een prachtige promotie voor de design en development artiesten van Blacknegative. De “about” pagina displayt de pracht van de natuur, terwijl je muis een paar van ’s werelds bekendste architecturen onthuld op de “interactive design” pagina. Doordat de content alleen zichtbaar wordt door interactie, blijven de webpagina’s gecentreerd om de verschillende video achtergronden heen.

Dragracing.md

De vierde website in onze lijst is één van Weget’s eigen creaties die we voor het “Drag Racing Championship” in Moldavië hebben gemaakt. De vervormende effecten in de video achtergrond zijn geïnspireerd op de chaotische energie van de racebaan die we rechtstreeks op je scherm over wouden brengen. Naast deze website hebben we ook een compleet system ontwikkeld dat de race piloten bijhoud en live commentaar van het evenement geeft. Klik hier als je meer over dit project wil lezen.

Riad 11

Deze website is gemaakt voor het luxe Riad 11 Zitoune resort in het hart van Medina dat het Oude Marrakesh gevoel van 1001 nachten probeert te reproduceren. De openingsvideo van deze website brengt het prachtige stadsgevoel naar je scherm terwijl de kalmerende achtergrondmuziek je laat verlangen naar de rustgevende ervaring dat dit resort aanbied. Daarbij hebben de verschillende thematische kamers hun eigen introductievideo die de unieke elementen prachtig belichten.

Epok Design

De zesde website in onze lijst heeft een prachtige promotievideo voor het Franse bedrijf Epok Design. Deze video balanceert een stijlvolle mix van esthetische creatie met industriële productie. De slow-motion effecten geven de contactgegevens van het bedrijf verbazingwekkend scherp weer en dienen als een demonstratie van de geraffineerde competenties dat dit bedrijf bezit.

Hungry Mishka

Deze website is ook één van onze creaties waarvoor we een speciaal design voor The Hungry Mishka sandwich & burger shop in onze woonplaats Groningen maakten. Voor de introductievideo lieten we ons inspireren door het stijlvolle hipster design dat in dit restaurant zowel in de huisstijl als in het voedsel naar voren brengt. Daarbij moest de video de unieke maaltijd aanpak die hen onderscheid van de reguliere burgertent belichten. Klik hier als je meer over ons project met Hungry Mishka wil lezen.

Transformers Movie

Dit webdesign, gemaakt om de nieuwe Transformers film te promoten, heeft overal coole video animaties geïntegreerd. De website opent met een close-up van Optimus Prime’s ogen die je muis over de hele pagina volgen. Daarnaast worden alle karakters geïntroduceerd door korte video animaties, terwijl de “videos” pagina verschillende trailers en special feature video’s displayt. Tot slot, heeft de “CallAllAutobots” pagina een vragenspel dat met bijpassende muziek en dans animaties van de autobot Bumblebee antwoord.

Loïc Nottet

Dit webdesign displayt de unieke talenten van de Belgische zang en dans artiest Loïc Nottet. De verschillende categorieën op deze landingspagina worden ondersteund door prachtige zwartwit animaties uit zijn video clip. Deze video’s scheppen een mooi contrast met de rest van de website dat simpelweg een minimalistisch zwart op wit design heeft.

Accademia Del Lusso

De laatste website in onze lijst is een prachtig stuk branding door het modemerk Accademia Del lusso. De in eerste instantie vervormde animatie die duidelijk wordt na interactie met de website belicht de gepersonaliseerde aanpak van dit bedrijf. Het poserende model op de achtergrond, ondersteund door rustgevende muziek en artistieke typografie, creëert een intrigerende ervaring met de website en het modemerk.

Met dat laatste stukje kunstenaarschap komen we tot het einde van de wekelijkse artistieke web designs. Er zullen meer thematische lijsten volgen in de nabije toekomst, maar we horen het graag als er een specifiek type web design is dat je graag eerst zou willen zien.